2014. május 10., szombat

Sorházak a Bartók Béla utcában — II. ütem (1990)

Az építés kezdete. Építők, 1990. február - Fotó: Nagy Zsolt

»Saját értékesítésű lakások a szolnoki Bartók Béla lakótelepen
Az 1989. augusztusában hozott vezetői döntés értelmében megkezdődtek a saját értékesítésű lakóépületek kivitelezési munkái
A korábban megépült 50 lakáshoz hasonlóan a II. ütem 4, 6 és 8 lakást magába foglaló sorházas egységekből összesen 80 lakás magába foglaló 13 db épületből áll.
A házakhoz kertek kapcsolódnak, kiépülnek az ellátó közművek és feltáró utak, járdák. A telep garázs ellátás gondjának megoldására az épületekkel egyidejűleg megvalósuló 100 db BVM garázs szolgál, amelyek alkalmazkodva a korábbi kiépítési formához, körkörösen helyezkednek el két tömbben. A lakások a debreceni Házgyári elemekből készülnek, ezáltal alaprajzi elrendezésben némileg eltérnek az ugyanezen helyen, valamint a Szandaszőlősön már megismert formától. A lakások étkezője és az emeleti feljáró lépcső egy térben található a nappali előtt. A konyha, a kamra, WC-zuhanyzó és fűtőhelyiség a bejárathoz közelebb helyezkedik el, előszobából közelíthető meg.
Az emeleten a fürdőszoba és a gardrobe mellett 1+1/2 szoba található, amelyből a nagyobbik szoba kettéválasztható, igény esetén. A lakások átlagosan 86 négyzetméteresek, önálló fűtésű rendszerűek. Külső megjelenésükben igazodnak a megépült lakások arculatához. Ilyen típusú lakások már Budapesten a Méta úton, valamint Debrecenben a Vezér úton már épültek, információink szerint a lakók nem kis megelégedésére.
Bízunk benne, hogy a korszerűbb, kellemesebb életformát kínáló lakások Szolnokon is találkoznak a leendő lakók lehetőségeivel és igényeivel.
Kissné Horváth Mária«
(Építők. A Szolnok megyei Állami Építőipari Vállalat dolgozóinak lapja, 1990. február)

Építők, 1990. május - Fotó: Nagy Zsolt

Építők, 1990. július